Dasko Groep en Simacan tekenen meerjarig contract voor verdere ontwikkeling van digitale samenwerking

Simacan en Dasko Groep gaan een samenwerking aan om Dasko’s ‘digitale koers’ verder vorm te geven met behulp van het Simacan Platform. Daarmee is Dasko de tweede grote Nederlandse vervoerder die met haar volledige operatie aansluit op het platform, en de eerste die dit platform ook gaat toepassen voor haar Duitse klanten. Dasko zal met ingang van 1 maart 2021 gebruik maken van alle functionaliteiten van het Simacan Platform.

Dasko Groep maakt al sinds het eerste moment gebruik van het Simacan platform voor verladende partijen zoals Ahold Delhaize en Jumbo Supermarkten. Het Simacan Platform maakt het nu voor Dasko mogelijk om al haar klanten transparantie te bieden; zowel vóór, tijdens als na de uitvoering van de transporten en leveringen, zonder direct toegang te hoeven verlenen tot het eigen IT landschap. Daarmee wordt de hele operatie van Dasko in één platform samengevoegd. Op deze manier kan Dasko ontvangers optimaal op de hoogte houden van de verwachte aankomsttijd en snel reageren op eventuele verstoringen.

“Een paar belangrijke doelstellingen die Dasko heeft, zoals dataveiligheid, duidelijke rapportages en ontwikkelingen voor paperless / e-CMR, kunnen we met deze stap realiseren. Dasko is een hecht familiebedrijf met klanten die al langere tijd met ons samenwerken. Wij geloven in de driehoek ‘verlader, platform en vervoerder’ voor transparantie en om processen slimmer te maken. We krijgen daarnaast de mogelijkheid om zelf control towers uit te delen aan onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld Aviko en Froneri, die dan live mee kunnen kijken tijdens de uitvoering. Dit moet de goede samenwerking tussen Dasko en haar klanten nog verder gaan versterken”, aldus Meije Smink, Operationeel Directeur Dasko. 

Dasko is gespecialiseerd in nationaal en internationaal transport van food producten en vervoert dagelijks gekoelde en bevroren producten in binnen- en buitenland. Dasko Groep heeft vestigingen in drie landen en heeft als internationale werkgever meer dan 550 medewerkers. Het bedrijf doet al jaren winkeldistributie voor Albert Heijn en bezorgt sinds vijf jaar boodschappen aan huis voor Albert Heijn e-Commerce vanuit haar hubs in Almelo en Apeldoorn.

Door optimaal gebruik te maken van de Simacan Control Tower zal Dasko de complete transportoperatie van begin tot eind efficiënter kunnen uitvoeren. Het toepassen van realisatie data uit het Simacan Platform stelt Dasko daarnaast ook in staat om prestaties van de eigen organisatie te verbeteren, als ook bij externe onderhandelingen.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien