Gemeente Oss geeft PLUS toestemming voor bouw nieuw distributiecentrum

De gemeente Oss heeft PLUS Retail na het doorlopen van de formele procedure de definitieve vergunning verstrekt om het nieuwe gemechaniseerde distributiecentrum in Oss te gaan realiseren.

Het nieuwe distributiecentrum wordt grotendeels gemechaniseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn er aanpassingen in de akoestiek gedaan om het geluid zo veel mogelijk te minimaliseren. Het pand heeft een fraaie architectuur, waarmee het goed in de omgeving past.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS Retail: “Het verkrijgen van de vergunning is een heel belangrijke mijlpaal in de realisering van ons nieuwe distributiecentrum. Het is in deze competitieve branche erg belangrijk dat PLUS ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie kan houden. Dit nieuwe duurzame distributiecentrum gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Frank den Brok, wethouder Economie van de gemeente Oss: “Ik ben zeer verheugd over de komst van het nieuwe distributiecentrum van PLUS naar Vorstengrafdonk. In zo’n modern geautomatiseerd high-tech distributiecentrum werken veel ICT-ers en werktuigbouwkundigen. Het nieuwe distributiecentrum biedt straks werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen met MBO niveau en hoger. De keuze van PLUS voor Oss onderstreept de gunstige vestigingsvoorwaarden op Vorstengrafdonk.”

Duurzaamheid
Bij het ontwerp van het pand spelen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Er wordt gebouwd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent.

Start bouw zomer 2020
De bouw start volgens planning rond de zomer van 2020. PLUS verwacht dat de bouw van het nieuwe pand in 2021 zo ver is dat de mechanisatie ingericht kan worden, om het nieuwe distributiecentrum vervolgens eind 2022/begin 2023 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten van de vier bestaande distributiecentra stapsgewijs overgebracht.

Over het nieuwe distributiecentrum
Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren en een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien