Heftruckfabrikant bespaart jaarlijks 15.500 ton CO2 door overstap op groene stroom

Jungheinrich AG zet een grote stap op het gebied van duurzaamheid en klimaatneutraliteit. De Duitse vestigingen van de heftruckfabrikant, waaronder zes fabrieken, werken vanaf nu uitsluitend met groene stroom. De omschakeling van buitenlandse locaties op groene stroom zal volgen. Tegelijkertijd is Jungheinrich begonnen met het opwekken van eigen zonne-energie en rust het zijn vestigingen geleidelijk uit met zonnestroomsystemen. Door deze overstap vermindert de Groep zijn jaarlijkse uitstoot met 15.500 ton CO2.

In de in november vorig jaar gepresenteerde concernstrategie 2025+ heeft Jungheinrich het thema duurzaamheid in het middelpunt van zijn ondernemingsactiviteiten geplaatst en ambitieuze doelen gesteld. Het bereiken van klimaatneutraliteit is er daar één van. “Klimaatverandering is één van de meest urgente kwesties van onze tijd en Jungheinrich heeft zich ten doel gesteld een leidende rol te spelen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De omschakeling naar hernieuwbare energiebronnen om in onze elektriciteitsbehoefte te blijven voorzien is een belangrijke bijdrage aan meer duurzaamheid”, aldus Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich.

Zonnepanelen op daken

De volgende stap is de overschakeling van de buitenlandse vestigingen van Jungheinrich op groene stroom. Tegelijkertijd is de Groep is begonnen met de uitrusting van zijn vestigingen met zonnestroomsystemen om in de toekomst zelf groene stroom op te kunnen wekken. Jungheinrich exploiteert sinds half februari een eerste installatie op het dak van zijn fabriek in Moosburg (Duitsland). Het hoofdkantoor van de Groep in Hamburg-Wandsbek (Duitsland) zal later dit jaar worden uitgerust met zonnepanelen. Projecten op vele andere locaties zijn momenteel in voorbereiding en zullen volgen.

CO2-uitstoot naar nul

In het boekjaar 2019 hebben de fabrieken en vestigingen van Jungheinrich in Duitsland samen zo’n 45.600.000 kilowattuur elektriciteit afgenomen. Door volledig af te zien van elektriciteit die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen, brengt de onderneming zijn emissies voor elektriciteitsverbruik in Duitsland nu terug tot nul. In vergelijking met de conventionele elektriciteitsmix bespaart Jungheinrich jaarlijks zo’n 15.500 ton CO2. Ongeveer 69 procent van de CO2-uitstoot die Jungheinrich wereldwijd veroorzaakt door elektriciteitsverbruik is afkomstig uit Duitsland. Door in heel Duitsland over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen verkleint de Groep ook zijn ecologische voetafdruk wereldwijd aanzienlijk.

Duurzame levenscyclus heftrucks

De levenscyclus van de door Jungheinrich geproduceerde heftrucks wordt verbeterd door bij de productie over te schakelen op groene energie. Tijdens de levenscyclus wordt ongeveer 11 procent van het energieverbruik gebruikt voor de fabricage. “Voor ons begint de verantwoordelijkheid voor onze producten niet in de fabriek, maar al vele stappen eerder. In het kader van onze Strategie 2025+ intensiveren wij onze activiteiten om de toeleveringsketens van Jungheinrich duurzamer te maken. Dit omvat ook de aankoop van energie. Zo creëren we duurzame waarde voor onze klanten, onze werknemers, onze aandeelhouders en zakenpartners, en voor de maatschappij in zijn geheel,” legt Dr. Brzoska uit.

In december 2020 sloot Jungheinrich zich aan bij de internationale campagne “50 Duurzaamheid & Klimaatleiders”, een initiatief van internationale ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken, dat het voortouw neemt op het gebied van klimaatbescherming en het behalen van de 17 VN-doelen voor duurzame ontwikkeling.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien