Jungheinrich brengt snelste orderpicktruck op de markt

Jungheinrich heeft een nieuwe generatie van zijn succesvolle EKS orderpicktrucks op de markt gebracht: de EKS 412s. De truck is ontwikkeld voor maximale performance in alle opzichten. Jungheinrich bestuurslid Marketing & Sales Christan Erlach: “We hebben de EKS 412s op alle gebieden verbeterd: performance, efficiëntie, ergonomie en veiligheid. Dit stelt ons in staat om onze klanten een aanzienlijk hogere doorvoercapaciteit te bieden in hun smallegangenmagazijn.”

Grootste orderverzamelhoogte

Met meer dan 14 meter biedt de EKS 412s de grootste orderverzamelhoogte onder alle verticale orderpicktrucks op de markt. De hefsnelheid van 0,5 m/s maakt de truck bovendien 25% sneller dan zijn voorganger, die momenteel de snelste verticale orderpicktruck op de markt is. Ten opzichte van het marktgemiddelde bedraagt de winst zelfs minimaal 35%. De krachtige prestaties worden gecombineerd met maximale energie-efficiëntie.

Door het gebruik van een zuinige reluctantiemotor heeft Jungheinrich de energieverliezen aan de motorzijde gehalveerd en de efficiëntie van de motor verhoogd. Bovendien is het gewicht van de EKS aanzienlijk verminderd. De verbeteringen resulteren in een energiebesparing van meer dan 10%.

Veilige technologie

Intelligente hulpsystemen bieden maximale veiligheid in combinatie met een hoge rijdynamiek en prestaties. Obstakeldetectie door middel van laserscanners zorgt ervoor dat de EKS 412s voldoet aan de noodzakelijke veiligheidsafstanden en maakt het gebruik van meerdere trucks in één gangpad mogelijk.

Het Jungheinrich warehouseNAVIGATION systeem maakt een extra verhoging van prestaties en efficiëntie mogelijk. Dankzij de Jungheinrich Logistics Interface software kan de truck eenvoudig en betrouwbaar worden geïntegreerd in bovenliggende IT-systemen. Met behulp van RFID-transponders in de grond detecteert de EKS 412s zijn positie in het gangpad. De bestuurder geeft het rij-/hefcommando en de truck nadert automatisch – in de meest optimale en energiebesparende diagonaal – de gewenste locatie.

Ergonomie

Bij de ontwikkeling van de nieuwe orderpicker is aandacht besteed aan de behoeften van de bestuurder. De naadloze mastovergangen van de nieuwe telescopische mast voorkomen schokken en maken een comfortabele en tegelijkertijd krachtige inzet mogelijk. De vloermat, bereikbaar langs een lage instap en voorzien van nauwelijks merkbare aanwezigheidspedalen, is vernieuwd. Het nieuwe, intuïtieve bedieningsconcept maakt een eenvoudige bediening mogelijk – alle functies zijn binnen handbereik en alle relevante informatie is in één oogopslag zichtbaar op het grote kleurendisplay.

De kracht van lithium-ion

De EKS 412s is leverbaar met twee accu-opties: bewezen lood-zuur accu’s en moderne lithium-ion technologie. Lithium-ion accu’s van Jungheinrich bieden hoge prestaties en onderhoudsvrijheid, een snelle laadtijd en een bijzonder lange levensduur. De fabrikant biedt een 100% tevredenheidsgarantie en 5 jaar garantie op de lithium-ion accu.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien