Jungheinrich neemt Storage Solutions Group over

Automatisering is de sleutel tot de toekomstige groei van Jungheinrich en speelt een belangrijke rol in zijn groeistrategie 2025+. In het licht hiervan maakt het concern deze maand bekend Storage Solutions Group te hebben overgenomen.

Over Storage Solutions

Storage Solutions is een Amerikaans bedrijf voor magazijnontwerp, -automatisering en -integratie met 170 medewerkers en 45 jaar aan ervaring in het leveren van kant-en-klare, op maat gemaakte oplossingen. Op basis van een technologieonafhankelijk bedrijfsmodel heeft Storage Solutions een sterke positie verworven op de markt met een robuuste groeidynamiek op lange termijn. Het bedrijf biedt geïntegreerde services met eigen logistieke en installatieteams. Dit maakt Storage Solutions een betrouwbare partner voor een groot en groeiend klantenbestand. De onderneming heeft een strategische focus op bedrijven die behoefte hebben aan een geïntegreerd magazijnontwerp, technische ondersteuning en projectmanagement. Het klantenbestand omvat een groot aantal toonaangevende merken, onder meer uit de logistiek, e-commerce, detailhandel, industrie, levensmiddelen- en drankensector. 

Transactie loont voor strategie 2025+ van Jungheinrich

Jungheinrich grijpt met deze strategische zet de kans om een groot en snelgroeiend marktsegment in de VS te betreden. De marktdekking van Storage Solutions geeft het bedrijf toegang tot belangrijke logistieke knooppunten in de VS en de mogelijkheid om ook bestaande Europese klanten in deze markt te ondersteunen. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om op middellange termijn een aanwezigheid in buurlanden als Canada en Mexico op te bouwen. De overname van Storage Solutions vormt een aanvulling op het bestaande partnerschap van Jungheinrich met Mitsubishi Logisnext Americas (MLA), dat de enige activiteit van Jungheinrich op de Noord-Amerikaanse markt voor hef- en magazijntrucks blijft en geen gevolgen ondervindt van de transactie. Door de expertise en competenties van beide partners te combineren, zullen Jungheinrich en Storage Solutions gezamenlijk de verdere ontwikkeling van innovatieve automatiseringsoplossingen stimuleren.  Verwacht wordt dat de wereldwijde marktgroei op dit gebied tussen 2021 en 2025 gemiddeld 10% per jaar (CAGR) zal bedragen. 

Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich: “De overname van Storage Solutions is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie 2025+. Het is een uitstekende gelegenheid om onze geografische aanwezigheid in de VS uit te breiden en een sterk strategisch platform te creëren voor regionale groei op het gebied van magazijnautomatisering. Storage Solutions is een gevestigd en succesvol bedrijf met een aantrekkelijk klantenbestand en een uitstekend managementteam. 

We zien grote mogelijkheden in het combineren van de magazijn- en automatiseringscompetenties van beide partijen, dat in het voordeel is van klanten in de VS en onze Europese klanten (al dan niet met activiteiten in Noord-Amerika).” 

Kevin Rowles, CEO van Storage Solutions: “De volgende groei in onze sector zal naar verwachting komen van de toenemende vraag naar magazijnautomatisering. Storage Solutions heeft een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van stellingen, evenals automatisering en digitalisering. Deze willen wij verder uitbreiden, aangezien de vraag voortdurend toeneemt op basis van sterke economische fundamenten. Samen met Jungheinrich kijken we ernaar uit om gezamenlijk de kansen voor verdere groei te benutten.”

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien