Jungheinrich presenteert nieuwe mobiele robotoplossing voor laagheffende toepassingen op LogiMAT

Jungheinrich presenteert op de LogiMAT 2023 de mobiele robotoplossing van de toekomst. Dankzij het optimale samenspel van autonome mobiele robot, besturingssysteem en toolchain is deze eenvoudig te integreren in elk magazijn. 

De nieuwste mobiele robotoplossing van Jungheinrich viert zijn wereldpremière op de LogiMAT 2023 in Stuttgart. De EAE 212a is een Autonome Mobiele Robot (AMR) van de nieuwste generatie, inclusief een nieuw ontwikkeld besturingssysteem en toolchain. De nauwkeurig gecoördineerde interactie tussen alle drie de componenten maakt het bijzonder eenvoudig om de oplossing te integreren in elke bestaande magazijnomgeving en garandeert een grote flexibiliteit, vanaf de planningsfase tot de dagelijkse praktijk. “Bij gebruik in het magazijn overtuigt de EAE 212a door zijn eenvoudige integratie, maximale flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarmee belichaamt hij niets minder dan de toekomst van de intralogistiek”, aldus Christian Erlach, Chief Sales Officer bij Jungheinrich. 

Nieuwste generatie AMR
De EAE 212a is ontworpen voor de automatisering van laagheffend transport. Dankzij het door Jungheinrich gepatenteerde chassisontwerp is hij met slechts 790 mm smaller dan een europallet. Dit maakt hem bijzonder wendbaar en transport van floor-to-floor mogelijk bij snelheden tot 6 km/h. Tegelijkertijd kan de truck ladingen tot 1,2 ton vervoeren. “Als laagheffende truck vult de EAE 212a ons bestaande mobiele robotportfolio optimaal aan en is perfect geschikt voor de aan- en afvoer van inkomende en uitgaande goederenbanen”, aldus Erlach. Voor de navigatie van de EAE 212a zijn geen kunstmatige oriëntatiepunten nodig. Tijdrovende voorbereidende maatregelen in het magazijn behoren daarmee tot het verleden. 

Eenvoudige integratie in bestaande magazijnenBij de ontwikkeling van de nieuwe mobiele robotoplossing legde Jungheinrich bijzondere nadruk op het ideale samenspel van hard- en software en de koppeling en integratie ervan in het totale systeem. Om een allesomvattende oplossing te creëren, heeft het bedrijf zijn uitgebreide kennis van industriële trucks alsmede zijn expertise in software en logistieke processen gebruikt. Jungheinrich richtte zich op een end-to-end toolchain met de speciaal ontwikkelde Jungheinrich Mobile Robot Control (MRC). De Jungheinrich MRC omvat centraal orderbeheer, truckbediening, een modelleringstool en real-time visualisatie. Dankzij de nieuwe modelleringstool is projectplanning voor de mobiele robotoplossing op basis van de EAE 212a binnen enkele uren mogelijk; voor eenvoudige projecten zelfs binnen 30 minuten.

Schaalbaarheid voor de toekomst
De nieuwe toolchain, een integraal onderdeel van de mobiele robotoplossing, maakt het mogelijk om snel en eenvoudig verkeers- en verplaatsingsgebieden aan te passen wanneer de behoeften en vereisten in een magazijn veranderen. Op deze manier kunnen eenvoudig extra EAE 212a AMR’s aan een magazijn worden toegevoegd en kunnen projecten op korte termijn worden uitgebreid. De nieuwe mobiele robotoplossing van Jungheinrich is dus ontworpen voor maximale schaalbaarheid. De EAE 212a kan als stand-alone oplossing worden gebruikt of worden aangesloten op het bestaande hostsysteem in het magazijn. Dankzij de compatibiliteit van het besturingssysteem op basis van VDA-5050 en een toekomstbestendig softwareplatform, is de mobiele robotoplossing afgestemd op alle toekomstige uitdagingen in het magazijn. 

Flexibiliteit in gebruik
Dankzij de hoge mate van autonomie vindt de EAE 212a zijn eigen oplossingen: hij kan flexibel obstakels vermijden en zijn werk voortzetten zonder menselijke tussenkomst. Door zijn doelherkenning kan de EAE 212a ook pallets detecteren die zich niet precies in de gewenste positie bevinden. Zo is integratie in manuele processen mogelijk, zelfs in een onoverzichtelijk magazijn. 

Mens-machine interactie
Bij de ontwikkeling van de EAE 212a heeft Jungheinrich zich ook gericht op eenvoudige en intuïtieve communicatie tussen mens en machine. Met directe en eenduidige informatie op het bedieningsstation, LED-strips voor duidelijk zicht op afstand of het display van dichtbij, hebben de menselijke collega’s van de EAE 212a alle belangrijke informatie in beeld wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt de mobiele robotoplossing breed geaccepteerd door de medewerkers.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien