Orderverzamelen met LocusBots ™ verhoogt de productiviteit van de supply chain met 100%

In de snelle e-commerceomgeving worden veel supply chain-managers geconfronteerd met een groeiende logistieke uitdaging – het voldoen aan de eisen van direct-naar-consumentenverwachtingen. Gevoed door online winkelen, kortere productlevenscycli en de aanhoudende invloed van het Amazon-effect, vinden distributiecentra het steeds moeilijker om grote volumes enkelstuksorders te verwerken via traditionele pickmethoden.

Met deze groeiende eisen in het achterhoofd, heeft GEODIS een succesvolle robotic picking-pilot voltooid. Het bètaprogramma omvatte een inventaris van ongeveer 30.000 unieke SKU’s, verdeeld over 66.000 vierkante meter tijdens het piekseizoen van een kledingverkoper. Geplaagd door een afnemende arbeidsmarkt in het gebied, moest de faciliteit een efficiënte en betrouwbare aanvulling vinden op de traditionele orderverzameling. GEODIS begon de zoektocht naar een veilige, schaalbare en productieve oplossing die vrij eenvoudig te implementeren was en minimale training vereiste.

Verhoogde ordernauwkeurigheid met robots

GEODIS heeft ervoor gekozen om 21 LocusBots ™ in de faciliteit op te nemen. Deze autonome eenheden hebben aanzienlijke verbeteringen in doorvoer en nauwkeurigheid opgeleverd, terwijl ze verspilde stappen hebben geëlimineerd. Elke robot bepaalde de meest efficiënte route door de faciliteit voor optimale efficiëntie en ordernauwkeurigheid.

Het verhogen van de ordernauwkeurigheid is van cruciaal belang, vooral als we kijken naar de zachte kosten van klanttevredenheid en verloren verkopen. Door de implementatie van LocusBots ™ verhoogde GEODIS de precisiepicking binnen de faciliteit aanzienlijk. Een intuïtieve gebruikersinterface in combinatie met hands-free pick-to-picture technologie en een op zones gebaseerd systeem verschafte een dameskledingmerk de nauwkeurigheid die de klant van vandaag nodig heeft.

Verhoogde productiviteit

Voorafgaand aan de implementatie maakte het proefprogramma gebruik van een conventionele operatie bestaande uit 20 werknemers en een aanzienlijke mate van handenarbeid, zoals productbehandeling, duwen van wagens en werking van de apparatuur. Om een perfecte vergelijking te kunnen maken,  liepen de medewerkers het volledige pickpad zoals aangegeven door het WMS (Warehouse Management System), en begeleidden de handkar vervolgens naar het verpakkingsgebied. Met een autonome en slimme pickingoplossing blijven werknemers in specifieke zones terwijl de roboteenheden tussen pick- en put operaties bewegen. Omdat elke LocusBots ™ verantwoordelijk is voor het leveren van producten van de medewerker aan het verpakkingsgebied, wordt ook de afstand die elke medewerker aflegt tijdens een standaardploeg aanzienlijk verkort. In het fulfillment-landschap kan het verminderen van een repetitieve taak met zelfs 10 seconden een aanzienlijke productiviteitsstijging opleveren. Door de implementatie van robotpickingtechnologie realiseerde dit dameskledingmerk een 100 procent hogere operationele efficiëntie.

Verbeterde werknemerservaring

Natuurlijk, wanneer bedrijven het gebruik van robots bespreken, is er altijd de vraag hoe ze door het team zullen worden ontvangen en gebruikt. Doorgaans kan de uitdrukking “robotautomatisering” angstgevoelens in een faciliteit oproepen. Tijdens het pilot-programma reageerden medewerkers echter positief op de integratie van de LocusBot-eenheden. Ze stelden dat de robots een gevoel van empowerment gaven en hen in staat stelden hun werk effectiever te doen.

Een unieke mogelijkheid is het herkennen van de identificatiecode van een medewerker via zijn badge en het weergeven van de tekst in zijn moedertaal. Naast het gemak van communicatie met de robots, verminderen de LocusBots de trainingstijd met 40 procent, waardoor werknemers sneller aan boord kunnen gaan en eerder als medewerker aan het team toegevoegd kunnen worden.

Versterkte resultaten

Sinds het succes van de pilot beschikt GEODIS nu over een uitgebreide lijst met klanten die collaboratieve robotica willen implementeren in hun fulfillment-activiteiten.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien