Overname logistiek centrum Nijhof-Wassink in Polen door Katoen Natie succesvol afgerond

Katoen Natie heeft de overname van de warehouse activiteiten van Nijhof-Wassink in Polen, ondanks de huidige Covid-19 crisis, succesvol afgerond.

De overname omvat naast de warehouse activiteiten ook de value added logistics activiteiten.  De 60 medewerkers van het logistiek centrum en de lopende contracten worden ook door Katoen Natie overgenomen.
Alle transportactiviteiten van Nijhof-Wassink en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealerbedrijven in Polen blijven actief onder de Nijhof-Wassink Groep.
 
Bij de overname behoren een terrein van 25,5 hectaren, 42 silo’s, 15.000 m² buitenopslagruimte, 5 loodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 m² en de overige (kantoor)gebouwen.
 
Het logistieke centrum bevindt zich in Kutno, strategisch gelegen naast de PCC intermodale terminal (capaciteit van 250.000 TEU) en vlakbij de kruising van de twee hoofdwegen in Polen die Noord-Zuid en Oost-West verbinden.
De Poolse faciliteiten zijn via spoor direct verbonden met de belangrijkste Europese havens van Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Gdansk/Gdynia.
 
De belangrijkste activiteiten zijn de opslag, behandeling, transport, en toegevoegde waarde activiteiten voor de (petro)chemische industrie.
 
Katoen Natie heeft besloten om de verworven faciliteiten in de zeer nabije toekomst uit te breiden met investeringen in extra loodsen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo’s voor opslag van polymeren.
 
De medewerkers, werkprocessen en faciliteiten van het logistiek centrum van Nijhof-Wassink in Polen staan in de markt bekend als een referentie op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en hoogwaardige service. Om deze hoge standaard te kunnen aanhouden werd er een overeenkomst bereikt die de continuïteit, stabiliteit en groei voor alle belanghebbenden garandeert.
 
Met deze overname breidt de businessunit Petrochemicals haar Europese netwerk van importhubs aanzienlijk uit. Katoen Natie beschouwde Polen tot hiertoe als een blinde vlek in haar netwerk. Door deze blinde vlek op te vullen, is Polen vanaf nu een extra troef om de petrochemische klanten nog beter te bedienen.
 
De overname past in de strategie van Katoen Natie om haar dienstverlening voor de (petro)chemische industrie verder uit te breiden, zowel door te investeren in nieuwe installaties als door overnames.
 
Het overgenomen bedrijf sluit perfect aan bij de bestaande Katoen Natie structuur, zowel wat betreft de geografische ligging als inzake kernactiviteit. De integratie van de nieuwe terminal in het bestaande Katoen Natie netwerk leidt tot meer efficiëntie en schaalvoordelen, wat de dienstverlening aan klanten uit de hele wereld verder zal verbeteren.
 
Hiermee verstevigt Katoen Natie haar positie als wereldwijde marktleider in de logistiek voor de (petro)chemische industrie.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien