Palletfabriek Derksen stapt over op elektro

Onlangs zette Palletfabriek Derksen de eerste stap naar een volledig elektrische intern transportvloot. Kwaliteit, prijs en service waren doorslaggevend bij de keuze voor UniCarriers. De 5 nieuwe elektrische vorkheftrucks blijken moeiteloos de intensieve binnen- en buiteninzet aan te kunnen. De vereiste inzetbaarheid is daarmee ook voor de komende jaren verzekerd.

Palletfabriek Derksen is een middelgroot bedrijf dat nieuwe pallets en kisten produceert en gebruikte pallets repareert en verhandelt. Sinds de oprichting in 1984 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grotere Nederlandse palletfabrikanten, met 120 medewerkers verdeeld over vier vestigingen. Jaarlijks produceert Palletfabriek Derksen zo’n 4 miljoen nieuwe pallets. Daarnaast worden er ieder jaar weer circa 1,5 miljoen gebruikte pallets gerepareerd en verhandeld. “En we groeien nog steeds”, vertelt eigenaar René Derksen trots. “In 2020 zullen we onze productie met maar liefst 30 procent verhogen.”

Overstap naar elektrisch

Voor de productie, maar uiteraard ook voor het laden en lossen van de vrachtwagens, moet de producent kunnen vertrouwen op een betrouwbare intern transportvloot. “Juist vanwege die betrouwbaarheid hebben we bij de jongste vernieuwing gekozen voor UniCarriers”, vervolgt Derksen.

In totaal leverde UniCarriers 5 elektrische vorkheftrucks, uit de vorig jaar gelanceerde EP-serie van Cat® Lift Trucks. Daarmee zet Palletfabriek Derksen de eerste stap naar een volledig elektrische intern transportvloot. “Tot voor kort reden we uitsluitend met diesel- en lpg-trucks. We willen daarin verandering brengen vanwege geluidsoverlast voor omwonenden, de alsmaar strenger wordende regelgeving en de schadelijke emissies. Bovendien is elektrisch rijden onder de streep goedkoper. En dat is natuurlijk ook mooi meegenomen”, licht Derksen toe.

Zeer tevreden

Alle trucks worden geleased. “De volledige service en het onderhoud, ook aan banden en batterij, komt voor rekening van UniCarriers. Alleen het dagelijks onderhoud, zoals het bijvullen van de batterijen met gedemineraliseerd water, verzorgen we zelf.”

Over de keuze voor UniCarriers is Derksen zeer te spreken: “De trucks laten dagelijks zien dat ze onze intensieve binnen- en buiteninzet probleemloos aankunnen. Daarnaast biedt UniCarriers een uitstekende service. Mocht er eens een storing zijn, dan zijn de servicemonteurs van UniCarriers altijd bereikbaar. Zelfs op zondagen, en is het probleem binnen 24 uur opgelost. Daarmee hebben we precies de betrouwbaarheid en inzetbaarheid die we nodig hebben.”

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien