Raskone verbetert productiviteit van haar logistieke medewerkers met Panasonic Toughbook

Tal van bedrijven zijn al volop bezig om softwareoplossingen te ontwikkelen waarmee magazijnmedewerkers sneller en met minder fouten kunnen werken en waarmee het toenemende tekort aan gekwalificeerde magazijnmedewerkers opgevangen kan worden. De ondersteunende hardware die ze daarvoor nodig hebben, moet echter voldoen aan zeer specifieke kwalificaties; robuustheid, uitstekende leesbaarheid van het scherm, geïntegreerde barcodescanners en een lange batterijduur zijn basisvoorwaarden voor efficiënt gebruik in het magazijn.

o ook bij Raskone Oy, het grootste commerciële voertuigreparatiebedrijf van Finland. Dankzij de uitrol van Panasonic robuuste handhelds en een speciaal ontworpen Toughbook Omnia-applicatie bespaart het bedrijf kostbare tijd en verbetert het zijn voorraadbeheer. Raskone gebruikt de Panasonic Toughbook warehousingoplossing op basis van de Toughbook T1 robuuste Android handheld met pistoolgreep, oplaaddocking en een op maat gemaakte applicatie om een toekomstbestendige oplossing voor verkoopfacturatie en voorraadbeheer te leveren die fouten vermindert en de efficiëntie verbetert.

Raskone combineerde de Panasonic Toughbook T1 handheld met de Toughbook Omnia agile software-ontwikkelingsaanpak, waarmee drastisch wordt bespaard op de budgetten en de tijd die nodig zijn om de applicatie op maat te ontwikkelen – van jaren en maanden tot slechts weken, of zelfs dagen voor proof of concepts.

“Vergeleken met een traject waarbij helemaal vanaf nul gecodeerd wordt, waren de software-ontwikkelingskosten met Omnia vijf keer lager en de oplevering veel sneller,” zegt Maxim Demin, IT Team Manager bij Raskone Oy. “De eerste demoversie was twee weken na onze eerste ontmoeting klaar en we hadden een publiceerbare versie na enkele maanden. Alles verliep soepel en snel. De nieuwe oplossing heeft ons in staat gesteld de tijd die nodig is voor het loggen van de verkopen in ons ERP-systeem te verkorten, verspilling in het magazijn te verminderen, het voorraadbeheer te verbeteren en de nauwkeurigheid van de verkoop van reserveonderdelen te vergroten.”

Toughbook Omnia en de nieuwe handhelds hebben het werk van de IT-afdeling van Raskone veel makkelijker gemaakt. Voor een snelle en efficiënte uitrol kan Raskone met een QR-code of NFC bump-opties apparaten configureren zodat ze klaarstaan als de werknemers aan hun werkdag beginnen. Omdat de apparaten altijd actief zijn en verbonden zijn met het netwerk, kunnen updates worden gepland zonder dat het nodig is de apparaten fysiek te beheren, gebruikers te vragen ze te updaten of ze terug te sturen naar het hoofdkantoor.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien