Unieke Jungheinrich combitrucks met 18 meter hefhoogte voor Claassen Logistics

Met de ingebruikname van het nieuwe warehouse in Tilburg heeft logistiek dienstverlener Claassen Logistics een heuse primeur. Voor de in- en uitslag van de goederen leverde Jungheinrich twee combitrucks met een hefhoogte van bijna 18 meter. Nooit eerder reikten Jungheinrich combitrucks tot deze ongekende hoogte.

Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar opslagruimte en warehouse activiteiten besloot Claassen Logistics haar warehouse in Tilburg uit te breiden. In de twintig meter hoge nieuwbouw bereikt de logistiek dienstverlener letterlijk ongekende hoogtes. Waar in eerder gebouwde delen van het magazijn de goederen op een hoogte van 12 meter worden in- en uitgeslagen, gebeurt dit nu tot een hoogte van maar liefst 17,8 meter. Dankzij de extra hoogtemeters kunnen op eenzelfde oppervlakte niet 25.000, maar 37.000 pallets worden opgeslagen. Een winst van 12.000 pallets. Voor de in- en uitslag leverde Jungheinrich twee combitrucks, type EKX 516.

Door het chassis van de combitrucks te verlengen en de rijsnelheid en de te heffen capaciteit voor de laatste hoogtemeters te reduceren, is een veilige en stabiele inzet gewaarborgd – ook op 18 meter hoogte. De aanpassingen beïnvloeden de productiviteit van de operatie amper, aangezien de pallets op de bovenste liggers nooit meer dan 500 kg wegen en op die hoogte sowieso de langzaamlopers worden opgeslagen.

Warehousemanagementsysteem

Het nieuwe warehousemanagementsysteem (WMS) stelt Claassen Logistics in staat om de koppeling te maken met Logistics Interface van Jungheinrich. Essentiële warehouse informatie wordt dan naar de truck gestuurd, waarna deze automatisch de optimale route naar de gewenste opslaglocatie bepaalt en kiest. De module warehouseNAVIGATION maakt een efficiencyverbetering mogelijk van minimaal 15 procent.

Uniek project

“Het was een uniek en uitdagend project”, kijkt Huib Claassen van Claassen Logistics terug. “We zijn zeer tevreden met het resultaat. De keuze om het hogerop te zoeken, heeft ons zeker geen windeieren gelegd. Naarmate grondprijzen stijgen, zal dit voor steeds meer bedrijven een interessante optie zijn.”

Huib Claassen

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien