Jungheinrich ETV 216i reachtruck wint 10e IFOY Award

De Jungheinrich ETV 216i, ‘s werelds eerste reachtruck met ge├»ntegreerde lithium-ion accu, heeft de IFOY Award in de categorie ‘Magazijntruck van het Jaar’ gewonnen. De Duitse minister van Transport Andreas Scheuer overhandigde de prijs aan Christian Erlach, bestuurslid Marketing & Sales van Jungheinrich, tijdens het prijzengala in de Hofburg in Wenen.

De jury, een internationaal gezelschap vakjournalisten, roemt in het juryrapport het uitstekende klantvoordeel en benadrukt dat de integratie van custom-made lithium-ion accu’s in heftrucks een nieuwe generatie heftrucks introduceert. Erlach licht toe: “Jungheinrich is wereldwijd de eerste fabrikant die de voordelen van lithium-ion technologie doorvoert in het design van zijn trucks. Door de integratie van de accu in het truckontwerp, is de ETV 216i de meest compacte en de best presterende reachtruck in zijn categorie.”

Dankzij het compacte design is de ETV 216i een stuk wendbaarder. De bestuurderscabine biedt veel bewegingsvrijheid en ruim zicht rondom. Dit verhoogt de ergonomie en veiligheid in het magazijn. Door het gebruik van extra contragewicht is het zwaartepunt van de reachtruck verder naar achteren geschoven. Daardoor kan de ETV 216i een nominale last van 1,6 ton tot negen meter heffen – 230 kilogram meer dan vergelijkbare machines, waarbij de hefsnelheid met last met 23 procent wordt verhoogd.

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien