Met de hyperloop in 55 minuten van Amsterdam naar Berlijn

Stel je voor, je wordt wakker, even naar kantoor in de binnenstad van Amsterdam en tegen lunchtijd naar een zakelijke afspraak in Berlijn. Nee, niet per vliegtuig maar met de hyperloop. In 55 minuten sta je bij de Brandenburger Tor in Berlin Mitte.

Hardt Hyperloop, dat in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de hyperloop, schetst hiermee een realistisch scenario voor de nabije toekomst. De hyperloop dient als een duurzaam alternatief voor de korte afstandsvluchten. Een van de grote voordelen te opzichte van reizen met een vliegtuig, is dat de Hyperloop reizigers tot in stadscentra brengt. UNStudio heeft samen met Hardt Hyperloop onderzoek gedaan naar de reisbeleving van passagiers en het ontwerp van de stations dat hierin een grote rol speelt.  

In de Hyperloop Experience video laat Hardt Hyperloop zien hoe het reizen via hyperloop er uitziet. Je wordt in deze 3D animatie meegenomen in de reis van Amsterdam naar Berlijn en ervaart dit door de ogen van de passagiers. Het laat zien dat de hyperloop niet alleen duurzaam en snel is, maar ook heel comfortabel.

Bij aankomst in de fictieve Hub stap je gemakkelijk op de hyperloop, die je binnen een uur van Amsterdam naar Berlijn brengt. De hyperloop is ontworpen om de korte reis zo comfortabel mogelijk te maken, met genoeg ruimte en fijne zitplaatsen. Je wordt tijdens de reis op de hoogte gehouden van je huidige locatie en tijd, de verwachte aankomsttijden en de overstapmogelijkheden. Het plafond is voorzien van skylight, dit zijn gebogen schermen die weerbeelden van buitenaf kunnen tonen. Dit zorgt voor een unieke sfeer waardoor je niet het gevoel hebt in een afgesloten cabine te zitten. 

VR-onderzoek 

Met name deze beleving is een belangrijk aspect van het reizen per hyperloop. Middels VR-technologie heeft Hardt kwalitatief onderzoek gedaan naar hoe passagiers het reizen ervaren in een voertuig zonder ramen, met positieve resultaten. Mars Geuze, medeoprichter van Hardt Hyperloop: “Gebruikers omschrijven zowel het station als voertuig als ruimtelijk, comfortabel en rustgevend. Hyperloop wordt ervaren als openbaar vervoer van hoge kwaliteit, en toch zullen de ticketprijzen vergelijkbaar zijn met wat men gewend is van bestaande transportmiddelen.” 

De route van Amsterdam naar Berlijn is slechts één van de vele routes in het netwerk waarmee Hardt Hyperloop Europese steden met elkaar zal verbinden. Door de hoge snelheid en flinke reductie van CO2-uitstoot is de hyperloop dan ook een duurzaam alternatief voor korte afstandsvluchten. Ben van Berkel, founder van UNStudio/ UNSense dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de hyperloop ‘stations, zegt hierover: “Door verstedelijking hebben we te maken met uitdagingen op het gebied van infrastructuur die niet oplosbaar zijn met onze huidige modaliteiten. Een duurzaam alternatief voor vliegen is daarom noodzakelijk. De hyperloop biedt dit alternatief waarbij reizigers ook nog eens een naadloze aansluiting wordt geboden met andere transportmodaliteiten in binnensteden van bestaande steden. Deze animatie is een preview van wat je kunt verwachten.”

Pin It on Pinterest

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien